Продукти:
• 500 г тънко отрязани телешки шницели
• 50 г стерилизирани гъби
• 2 глави лук
• 2 с. л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка мащерка
• 2 стръка ситно нарязан пресен чесън
• сол, черен пипер
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме шницелите по дължина на ивици, широки 5 см. Гъбите нарязваме на много ситно и ги смесваме с нарязания лук, чесъна, магданоза, мащерката, сол, черен пипер и толкова олио, че да се образува гъсто тесто.
С него намазваме ивиците месо от страната, която ще е вътрешна, навиваме ги на рулца и ги нанизваме едно до друго на шишове. Печем 10 минути от всяка страна, като от време на време ги поръсваме с малко олио.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...