Кулинарни рецепти » Овнешки шашлик

 Овнешки шашлик

Продукти: (за 4-5 порции)

• около 500 г овнешко /шилешко/ месо от гърба или бута
• 1 глава лук
• 2 с.л. оцет
• 30 г краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и поръсваме със сол и черен пипер. Добавяме настъргания лук и оцета. Ако месото е от по-младо животно, не слагаме оцет. Захлупваме и държим в хладилник 5-6 часа, а по-младото месо 2-3 часа.

Нанизваме месото на шишчета и печем на скарата, като обръщаме периодично, за да се зачерви равномерно. Поливаме готовите шишчета с разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало