Кулинарни рецепти » Овнешки шашлик

 Овнешки шашлик

Продукти: (за 4-5 порции)

• около 500 г овнешко /шилешко/ месо от гърба или бута
• 1 глава лук
• 2 с.л. оцет
• 30 г краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и поръсваме със сол и черен пипер. Добавяме настъргания лук и оцета. Ако месото е от по-младо животно, не слагаме оцет. Захлупваме и държим в хладилник 5-6 часа, а по-младото месо 2-3 часа.

Нанизваме месото на шишчета и печем на скарата, като обръщаме периодично, за да се зачерви равномерно. Поливаме готовите шишчета с разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало