Кулинарни рецепти » Агнешки кебапчета

 Агнешки кебапчета

Продукти: (за 6 порции)

• 1200-1300 г агнешко месо
• 1 глава лук
• кимион, сол

Начин на приготвяне:

Избираме агнешко месо от плешката, гърдите или бутчето. Обезкостяваме го, нарязваме го на парчета и го кълцаме със сатър върху букова дъска. Осоляваме накълцаното месо, омесваме го и го оставяме да престои 1 денонощие на студено, като отгоре сме го загладили добре и сме го покрили с влажна кърпа.

След това отново омесваме с дребно нарязания лук и счукания кимион. Оставяме да престои най-малко още 2 часа на студено и тогава оформяме на кебабчета.

Печем на скара върху жар от дървени въглища. Поднасяме веднага в затоплена чиния. Гарнираме с дребно нарязан зелен лук, разбъркан с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало