Продукти: (за 4 порции)
• 500г телешко филе
• 1 голяма зелена чушка
• 12 големи гъби
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1 ч.л. зехтин
• 2 ч.л. горчица
• 1 ч.л. захар
• риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушката на парчета, а месото - на кубчета.
Смесваме подправките в дълбока купа с няколко лъжици вода и овалваме в получената смес парченцата месо, нарязаните чушки и гъбите, както са цели. Нанизваме ги на метални шишове.
Печем на скара около 12-15 мин. Посоляваме шишчетата на вкус, докато са още топли.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...