Кулинарни рецепти » Панчирути

 Панчирути
(Италия)

Продукти:

• 2 1/2 ч. ч. брашно
• 2/3 ч. ч. прясно мляко
• 1 пакетче суха мая
• 1 ч. л. захар
• 1/2 ч. л. сол
• 2 белтъка
• 50 г краве масло
• олио за пържене

За плънката:

• 2 глави лук
• 2 червени чушки
• 2 зелени чушки
• 1 патладжан
• 2 тиквички
• 4 скилидки чесън
• 1 с. л. нарязани маслини
• 1/3 ч. ч. нарязан магданоз
• 150 г моцарела
• 100 г пармезан

Начин на приготвяне:

Слагаме в купа всички продукти за тестото и омесваме меко, еластично тесто. Покриваме с кърпа и държим на топло до бухване.

Обелваме тиквичките и патладжана и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лука на ситно, а чушките на тънки и дълги ивички.

В нагорещен тиган с олио пържим лука и чушките. В друг тиган пържим патладжана и тиквичките до златисто. Прибавяме ги към лучено-чушковата смес, слагаме останалите продукти от плънката и размесваме добре.

Тестото разделяме на топки и всяка една разточваме. В центъра слагаме от пълнежа, прегъваме на две като соленка и слепваме двете части, притискайки с пръст или вилица. Пържим в дълбоко олио до златисто.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало