Кулинарни рецепти » Спанак с грах по индийски

 Спанак с грах по индийски

Продукти: (за 4 порции)

• 1/2 ч. ч. сушен и разполовен грах
• 2 ч. ч. вода
• 1/4 ч. л. куркума
• 1/2 ч. л. сол
• 500 г спанак
• 3 с. л. масло
• 1 с. л. пресен джинджифил
• 4 скилидки чесън
• 1 с. л. гарам масала
• 1 с. л. лимонов сок
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме граха в 2 ч.ч. вода за 1 час. Прибавяме куркумата и 1/2 ч. л. сол. Варим10 минути в същата вода. Прибавяме нарязания спанак и варим, докато по-голямата част от течността се абсорбира и грахът се свари.

Отделно загряваме маслото в тиган. Прибавяме нарязаните джинджифил и чесън и пържим, докато чесънът стане златист на цвят.

Прибавете гарам масала и веднага сипваме съдържанието на тигана при спанака и граха. Подправяме с лимонов сок и сол на вкус, разбъркваме и сервираме.

Автор: Катя Симеонова

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало