Продукти:
• 500 г месо
• 200 г пушено сирене
• 1 малка кофичка сметана
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки хапки и го смесваме със сметаната и сиренето, нарязано на кубчета. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и разпределяме сместа в 4 глинени гювечета.
Печем в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме всяко гювече с наситнен копър.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...