Кулинарни рецепти » Пролетен гювеч с агнешко месо в гювечета

 Пролетен гювеч с агнешко месо в гювечета

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо от бутчето
• 4 връзки зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка джоджен
• 1 връзка копър
• 1,5 пакетче краве масло
• червен пипер, сол

За заливката:

• 3 яйца
• 6 с.л. кисело мляко
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, като за кебап. Прибавяме ситно нарязаните лук, джоджен, магданоз и копър. Поръсваме със сол и червен пипер. Оставяме месото да престои около 30 мин, за да се подсоли и ароматизира равномерно, след което го разпределяме в гювечетата.

Отгоре слагаме парченца от маслото наливаме по малко топла вода. Захлупваме гювечетата и ги слагамет в гореща фурна. Когато месото омекне, заливаме гювечетата с разбитите заедно яйца, кисело мляко и брашно. Печем още 10-15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало