Продукти:
• 1 глава карфиол
• 1 глава целина
• 1 по-голяма гулия
• 2 моркова
• 1 корен от магданоз
• 2 зелени чушки
• 3 домата
• 1 шепа сушени гъби
• 1 скилидка чесън
• 1 глава лук
• 1 парченце кашкавал
• 6 ч.ч. вода
• 3 с.л. олио
• 2 дафинови листа
• 1 щипка мляна чубрица
• майорана
• джинджифил
• сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички, а доматите, чушките и лука нарязваме на ситно. Почистваме зеленчуковите корени, нарязваме ги на малки кубчета и задушаваме около 15 минути в олиото.
Накисваме гъбите, отцеждаме ги и ги нарязваме. Прибавяме чушките и лука и сваряваме в подсолена вода.
Прехвърляме тази смес при задушените корени, добавяме карфиола, доматите и подправките, наливаме още топла вода, посоляваме и варим 20 минути. Сервираме супата топла.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...