Продукти: (за 4 порции)
• 1 тиквичка
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. кисело мляко
• 2 с.л. ориз
• магданоз
• червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичката и я нарязваме на малки парчета.
В 1 л кипяща вода сипваме олиото, нарязания на филийки лук и посоляваме.
След 5-6 мин прибавяме тиквичката, ориза и съвсем малко червен пипер за цвят. Варим 20 мин на умерен огън.
Накрая прибавяме разбитото кисело мляко и ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...