Продукти:
• 500 г картофи
• 3 моркова
• 2 големи стръка праз
• 40 г краве масло
• 6 ч.ч. вода
• 1 щипка захар
• 2-3 с.л. сметана
• 2-3 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза и морковите на ситно и ги запържваме в разтопеното масло. Наливаме водата и прибавяме нарязаните картофи. Подправяме със захар, черен пипер и сол и варим до омекване на продуктите.
После пресоваме супата или я разбиваме с миксер. Подгряваме и непосредствено преди поднасяне прибавяме сметаната и счукания чесън.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...