Кулинарни рецепти » Зеленчукова супа по тракийски

 Зеленчукова супа по тракийски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 глава лук
• 1 ч.ч. нарязан зелен фасул
• 1 ч.ч. зелен грах
• 2 моркова
• 2 картофа
• 2 чушки
• 2 домата
• 4-5 с.л. олио
• 1 с.л. препечено брашно
• фиде
• целина
• 1 яйце
• 1 к.ч. кисело мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме в олиото ситно нарязаните лук и моркови, прибавяме фасула и граха. Като поомекнат, поръсваме с брашното и заливаме с 4 ч.ч. топла вода. Щом водата заври, прибавяме ситно нарязаните чушки и картофите, нарязани на кубчета. Оставяме супата да ври.

След 15 мин прибавяме последователно настърганите домати, фидето и нарязаната целина. Посоляваме.

Доваряваме супата и застройваме с разбитото с киселото мляко яйце. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало