Кулинарни рецепти » Руски борш

 Руски борш

Продукти:

• 1 кг червено цвекло
• 200 г картофи
• 200 г прясна краставица
• 1 голяма глава лук
• 5 яйца
• 1/2 ч. л. горчица
• 1-2 ч. л. подквасен каймак
• кимион, копър, сол

Начин на приготвяне:

Обеленото цвекло нарязваме на кубчета и сваряваме в подсолена вода, изваждаме и го оставяме да изстине. Небелените картофи сваряваме с малко кимион, обелваме, нарязваме на кубчета и смесваме с обелената и накълцана краставица, ситно нарязания лук, сварените и нарязани яйца и горчицата.

Кипваме парчетата сварено цвекло и каймака в 6-7 ч.ч. подсолена вода, размесваме с картофената смес, поръсваме със ситно нарязания копър и до сервиране държим в хладилника.

Автор: Светлана Василева

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало