Продукти: (за 4 порции)
• 2 моркова
• 2 картофа
• 3-4 гъби
• 1 резен целина
• половин глава лук
• 10-15 стафиди
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер, магданоз
• ким
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината. Прибавяме морковите и целината, нарязани на кубчета, капваме малко вода и ги задушаваме.
В отделен съд загряваме 4 ч.ч. подсолена вода и сваряваме нарязаните на дребно гъби и картофи. Прибавяме стафидите, задушените зеленчуци и останалата мазнина. Варим супата още 10 мин на тих огън.
След като отстраним от огъня, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Преди поднасяне подправяме с лимонов сок.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...