Продукти: (за 4 порции)
• 250 г сурови гъби
• 50 г краве масло
• 2-3 яйца
• 1 к. ч. телешки бульон
• 30 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
За бешамела:
• 30 г краве масло
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на ситно, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги задушаваме в маслото. Когато поомекнат, добавяме бульона и задушаваме на умерен огън.
Приготвяме бешамел от маслото, брашното и прясното мляко. Отстраняваме задушените гъби от огъня и ги заливаме с приготвения бешамел. Изчакваме сместа да изстине и прибавяме разбитите яйца и настъргания кашкавал.
Изсипваме суфлето в намаслена форма и го изпичаме на водна баня.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...