Кулинарни рецепти » Подлучени картофи

 Подлучени картофи

Продукти:

• 1 1/2 кг картофи
• 3/4 ч. ч. олио
• 1 1/2 кофички кисело мляко
• 7-8 скилидки чесън
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на филийки. Изпържваме ги в сгорещеното олио и ги изваждаме.

В останалата от пърженето мазнина изпържваме нарязания на филийки чесън. Прибавяме ситно нарязания магданоз и киселото мляко и отстраняваме от огъня.

Връщаме изпържените картофи, разбъркваме внимателно, поръсваме с черен пипер и сервираме.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало