Кулинарни рецепти » Салата от ряпа и печени лукчета

 Салата от ряпа и печени лукчета

Продукти:

• 1 ряпа
• 500 г малки лукчета
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре лукчетата, изпичаме ги в умерена фурна, без да ги белим, и оставяме да изстинат. Обелваме ряпата и я настъргваме на едро ренде. Обелваме изстиналите лукчета и ги смесваме с ряпата.

Приготвяме дресинг от оцета олиото и сол на вкус. Заливаме с него салатата и разбъркваме много добре.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало