Кулинарни рецепти » Салата от цвекло с чесново пюре

 Салата от цвекло с чесново пюре
/Гърция/

Продукти:

• 1 кг червено цвекло
• 1-2 с.л. оцет
• 1 ч.л. зехтин
• сол

За пюрето:

• 500 г картофи
• 1 глава чесън
• сокът от 1-2 лимона
• 3-4 с.л. зехтин
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме цвеклото. Заливаме главата от цвеклото с вряща вода, захлупваме и варим на умерен огън 40-45 мин. Отцеждаме свареното цвекло, нарязваме го на парченца, посоляваме го на вкус и поръсваме със зехтина и оцета.

Отделно сваряваме картофите за пюрето, обелваме ги, намачкваме ги с вирица и ги смесваме със счукания чесън. Добавяме 3-4 с.л. вода, посоляваме на вкус и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме зехтина и лимоновия сок. Бъркаме, докато получим гладка смес.

Изсипваме пюрето в средата на салатиерата, а около него разстиламе цвеклото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало