Кулинарни рецепти » Салата от цвекло с чесново пюре

 Салата от цвекло с чесново пюре
/Гърция/

Продукти:

• 1 кг червено цвекло
• 1-2 с.л. оцет
• 1 ч.л. зехтин
• сол

За пюрето:

• 500 г картофи
• 1 глава чесън
• сокът от 1-2 лимона
• 3-4 с.л. зехтин
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме цвеклото. Заливаме главата от цвеклото с вряща вода, захлупваме и варим на умерен огън 40-45 мин. Отцеждаме свареното цвекло, нарязваме го на парченца, посоляваме го на вкус и поръсваме със зехтина и оцета.

Отделно сваряваме картофите за пюрето, обелваме ги, намачкваме ги с вирица и ги смесваме със счукания чесън. Добавяме 3-4 с.л. вода, посоляваме на вкус и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме зехтина и лимоновия сок. Бъркаме, докато получим гладка смес.

Изсипваме пюрето в средата на салатиерата, а около него разстиламе цвеклото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало