Кулинарни рецепти » Стъргало върху цветно сирене

 Стъргало върху цветно сирене

Продукти:

• 4 плоски правоъгълника сирене
• 2 картофа
• 100 г кашкавал
• 2 сварени белтъка
• 4 с.л. майонеза
• 3 с.л. смлени орехови ядки
• 3 с.л. прясно отцеден сок от червено цвекло
• 1 с.л. мастика
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1 ч.л. наситнени зелении
• 1 стрък копър
• 1-2 скилидки чесън
• сол

Начин на приготвяне:

Потапяме сиренето в цвекловия сок, за да го оцветим в розово. Ароматизираме го с лимонов сок и мастика.

Настъргваме сварените картофи, сварения белтък и кашкавала поотделно. Подправяме със счукания чесън и ситно нарязаните зелени подправки.

Върху оцветените в розово парчета сирене, редимпоследователно пластове от картофи и кашкавал, а накрая завършваме с белтъците.

Объркваме майонезата с ядките и отгоре шприцоваме роза от получената смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало