Продукти:
• 500 г прясна бакла
• 5 с. л. олио
• 1 ч. л. червен пипер
• 2 ч. л. брашно
• 1 ч. ч. кисело мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме баклата, нарязваме я на парченца и я заливаме с вряла подсолена вода. Оставяме я на огъня да се вари до омекване.
Прибавяме размитото в студена вода брашно заедно с олиото и червения пипер. След като поври още 10-15 минути, отстраняваме супата от огъня. Поднасяме я с кисело мляко.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...