Кулинарни рецепти » Чорба от киселец с картофи

 Чорба от киселец с картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 200-300 г киселец
• 3-4 картофа
• 2 моркова
• 1 връзка зелен лук
• 3-4 с.л. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и киселеца на ситно, добавяме настърганите моркови и задушаваме в олиото.

След 5-6 мин сипваме 4-5 ч.ч. топла вода, прибавяме нарязаните картофи, посоляваме и доваряваме чорбата.

Накрая изваждаме картофите, намачкваме ги и ги връщаме в тенджерата. Поръсваме готовата чорба с наситнен магданоз и прибавяме нарязаните на кубчета яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало