Кулинарни рецепти » Супа от зрял фасул с гъби

 Супа от зрял фасул с гъби

Продукти:

• 200 г зрял фасул
• 200 г пресни гъби
• 1 червена пиперка
• 1 зелена пиперка
• 3 моркова
• 2 домата
• 1 глава лук
• 4-5 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 стръкче чубрица
• девесил, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме, наливаме нова вода и варим на умерен огън. Щом поомекне прибавяме ситно нарязаните лук и моркови, а след десетина минути – нарязаните на малки парченца чушки и домати.

Нарязваме гъбите на филийки и ги запържваме в сгорещеното олио. Посоляваме, поръсваме червения пипер и брашното и разбъркваме. Разреждаме запръжката с малко бобена отвара и я сипваме в супата.

Слагаме клончето чубрица, захлупваме и варим още 15 минути. Към края на варенето отстраняваме чубрицата, опитваме на сол и поръсваме с наситнените девесил и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало