Кулинарни рецепти » Сарма кебап

 Сарма кебап

Прoдукти:

• 1 кг свинско месо
• 2-3 глави лук
• 3 домата
• стерилизирани гъби
• 1 кисела зелка
• черен пипер
• червен пипер
• 100 г кашкавал
• олио
• масло
• сол

Начин на приготвяне:

Отделяме зелевите листа, изрязваме дебелата част и оставяме да се отцедят. Нарязваме месото на кубчета и го задушаваме в мазнината заедно с нарязания лук. Към тях прибавяме настърганите домати, червения и черния пипер и нарязаните гъби.

Взимаме отцедените зелеви листа, слагаме от плънката и завиваме на големи сарми. Нареждаме ги в намазнена тава и запичаме във фурната, докато се получи червена коричка. Към края на печенето върху всяка сарма настъргваме кашкавал, слагаме парченце масло и отново запичаме.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало