Кулинарни рецепти » Пълнен лук

 Пълнен лук

Продукти: (за 4 порции)

• 8 големи глави лук
• 50 г маргарин
• 350 г кайма
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 50 г сланина
• 1/2 ч.л. лют пипер
• 1 ч.л. горчица
• 1 щипка мащерка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

За соса:

• 500 г кисело мляко
• 2 ч.л. брашно
• 1 ч.л. лют червен пипер
• 1/2 ч. л. захар
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и отрязваме горната част. С чаена лъжичка издълбаваме вътрешността му. Нарязваме я на дребно, смесваме я с каймата и ситно нарязания чесън и задушаваме 10 мин в сгорещения маргарин. Прибавяме настъргания кашкавал и подправките и разбъркваме добре.

Пълним със сместа издълбаните глави лук и отгоре покриваме с парченца сланина. Нареждаме пълните глави лук в тавичка със сгорещен маргарин и леко ги запържваме – да се позачервят.

Разбъркваме всички продукти за соса и изливаме част от сместа между лука. Поставяме тавичката в предварително загрята фурна и печем ястието около 45 мин, като постоянно заливаме с остатъка от соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало