Продукти:
• 1 агнешко бутче
• няколко резена сланина
• 1 морков
• 2-3 скилидки чесън
• масло за намазване
• червен пипер за поръсване
• 1,5 с.л. доматено пюре за заливане
За маринатата:
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 2 скилидки чесън
• 4 клончета магданоз
• 2 дафинови листа
• 1 карамфилче
• 1 щипка индийско орехче
• 1 к.ч. оцет
• 1 к.ч. олио
• мащерка, сол
• черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Набождаме агнешкото бутче с резенчета сланина, пръчици морков, парченца чесън и го оставяме за 24 часа на студено място, покрито със следната марината - ситно нарязан лук, моркови на колелца, счукани скилидки чесън, подправките, оцета и олиото. Обръщаме бутчето няколко пъти, като гледаме да е покрито с маринатата.
Отцеждаме бутчето, намазваме го от всички страни с масло и поръсваме с червен пипер. слагаме го в тавичка заедно с маринатата. Заливаме с 1,5 ч.ч. топла вода, в която сме разтворили доматеното пюре.
Печем в умерена фурна, като от време на време поливаме бутчето със соса от тавичката.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...