Кулинарни рецепти » Мариновано агнешко бутче по тракийски

 Мариновано агнешко бутче по тракийски

Продукти:

• 1 агнешко бутче
• няколко резена сланина
• 1 морков
• 2-3 скилидки чесън
• масло за намазване
• червен пипер за поръсване
• 1,5 с.л. доматено пюре за заливане

За маринатата:

• 2 глави лук
• 2 моркова
• 2 скилидки чесън
• 4 клончета магданоз
• 2 дафинови листа
• 1 карамфилче
• 1 щипка индийско орехче
• 1 к.ч. оцет
• 1 к.ч. олио
• мащерка, сол
• черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:

Набождаме агнешкото бутче с резенчета сланина, пръчици морков, парченца чесън и го оставяме за 24 часа на студено място, покрито със следната марината - ситно нарязан лук, моркови на колелца, счукани скилидки чесън, подправките, оцета и олиото. Обръщаме бутчето няколко пъти, като гледаме да е покрито с маринатата.

Отцеждаме бутчето, намазваме го от всички страни с масло и поръсваме с червен пипер. слагаме го в тавичка заедно с маринатата. Заливаме с 1,5 ч.ч. топла вода, в която сме разтворили доматеното пюре.

Печем в умерена фурна, като от време на време поливаме бутчето със соса от тавичката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало