Продукти: (за 5 порции)
• 10 червени чушки от сорта Капия
• 500 г майонеза
• 150 г кашкавал
• 200 г гъби
• 1 пакетче краве масло
• 5-6 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семето, разрязваме ги по дължина на две части и ги потапяме за 1-2 мин във вряща подсолена вода.
Настъргваме кашкавала на едро ренде и смесваме по-голямата част от него с майонезата и нарязаните гъби, сварени в подсолена вода. Подправяме със счукания чесън, черен пипер и сол и разпределяме по изстиналите чушки.
Поръсваме отгоре с останалия настърган кашкавал, подреждаме чушките в намаслена тавичка и печем в силна фурна.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...