Подбират се големите листа от марулята, измиват се много добре, попарват се в немного гореща вода, след което внимателно се изрязва дебелата им средна жилка.
Нарязва се на ситно 1 глава лук и се задушава в сгорещено олио. Щом поомекне, се прибавя 1 ч.ч. изчистен и измит ориз, посолява се, разбърква се и се долива 1 ч.ч. топла вода. Сместа се кипва и се отстранява от котлона.
След 10 мин се добавят ситно нарязани магданоз и джоджен, както и копър (по желание). Сместа се подправя с черен пипер и към нея се прибавят 1 ч.ч. смлени орехови ядки и 1 разбито яйце. Разбърква се добре и се разпределя върху отцедените листа от марулята.
Завиват се сарми, които се нареждат на дъното на плитка тенджера. Притискат се с чиния и се заливат с 2-3 ч.ч. подсолена вода, така че течността да покрие чинията. Варят се на тих огън.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...