Кулинарни рецепти » Сарми от маруля с орехи

 Сарми от маруля с орехи

Подбират се големите листа от марулята, измиват се много добре, попарват се в немного гореща вода, след което внимателно се изрязва дебелата им средна жилка.

Нарязва се на ситно 1 глава лук и се задушава в сгорещено олио. Щом поомекне, се прибавя 1 ч.ч. изчистен и измит ориз, посолява се, разбърква се и се долива 1 ч.ч. топла вода. Сместа се кипва и се отстранява от котлона.

След 10 мин се добавят ситно нарязани магданоз и джоджен, както и копър (по желание). Сместа се подправя с черен пипер и към нея се прибавят 1 ч.ч. смлени орехови ядки и 1 разбито яйце. Разбърква се добре и се разпределя върху отцедените листа от марулята.

Завиват се сарми, които се нареждат на дъното на плитка тенджера. Притискат се с чиния и се заливат с 2-3 ч.ч. подсолена вода, така че течността да покрие чинията. Варят се на тих огън.

Автор: Теменуга Димитрова

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало