Кулинарни рецепти » Сарми от маруля с орехи

 Сарми от маруля с орехи

Подбират се големите листа от марулята, измиват се много добре, попарват се в немного гореща вода, след което внимателно се изрязва дебелата им средна жилка.

Нарязва се на ситно 1 глава лук и се задушава в сгорещено олио. Щом поомекне, се прибавя 1 ч.ч. изчистен и измит ориз, посолява се, разбърква се и се долива 1 ч.ч. топла вода. Сместа се кипва и се отстранява от котлона.

След 10 мин се добавят ситно нарязани магданоз и джоджен, както и копър (по желание). Сместа се подправя с черен пипер и към нея се прибавят 1 ч.ч. смлени орехови ядки и 1 разбито яйце. Разбърква се добре и се разпределя върху отцедените листа от марулята.

Завиват се сарми, които се нареждат на дъното на плитка тенджера. Притискат се с чиния и се заливат с 2-3 ч.ч. подсолена вода, така че течността да покрие чинията. Варят се на тих огън.

Автор: Теменуга Димитрова

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало