Кулинарни рецепти » Кебапчета от свинско месо

 Кебапчета от свинско месо

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг свинска кайма
• 1 глава лук
• 1 с.л. кисело мляко
• 1 филия стар бял хляб
• 1-2 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 щипка индийско орехче
• черен пипер, сол
• олио за скарата

Начин на приготвяне:

Измесваме каймата с настъргания на ситно ренде лук, яйцата, накиснатата в топла вода и добре отцедена филия хляб, сол, черен пипер и индийско орехче. Омесваме добре и оставяме каймата в хладилника 3-4 часа.

Сгорещяваме скарата и я намазваме с олио. С мокри ръце оформяме дълги кебапчета, които печем до равномерно поруменяване, като периодично ги обръщаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало