Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг свинска кайма
• 1 глава лук
• 1 с.л. кисело мляко
• 1 филия стар бял хляб
• 1-2 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 щипка индийско орехче
• черен пипер, сол
• олио за скарата
Начин на приготвяне:
Измесваме каймата с настъргания на ситно ренде лук, яйцата, накиснатата в топла вода и добре отцедена филия хляб, сол, черен пипер и индийско орехче. Омесваме добре и оставяме каймата в хладилника 3-4 часа.
Сгорещяваме скарата и я намазваме с олио. С мокри ръце оформяме дълги кебапчета, които печем до равномерно поруменяване, като периодично ги обръщаме.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...