Продукти:
• 700 г крехко овче месо
• 1 връзка зелен лук
• 2 лимона
• 2 портокала
• 75 г сушени зарзали (кайсии)
• 150 г сушени смокини
• 90 мл айран (натурален)
• 250 г стар лук
• 1 скилидка чесън
• 2 ч.л. смлян кориандър
• 2 ч.л. кимион
• 1/2 ч.л. смляно чили
• 3 с.л. зехтин
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Заливаме кайсиите и смокините с вода и ги оставяме да престоят 1 нощ. Почистваме месото от ципите и го нарязваме на едри парчета. Нарязваме ситно зеления лук, изцеждаме сока от лимоните.
Счукваме чесъна и го смесваме със 120 мл лимонов сок, зеления лук, айряна, зехтина и подправките. Слагаме месото в маринатата и разбъркваме. Похлупваме съда и го оставяме за 1 нощ в хладилника.
Разрязваме главите лук на четвъртинки. Нарязваме портокалите на парчета. Месото, лука, парчетата портокали и сухите плодове разбъркваме и нанизваме последователно върху метални шишове.
Печем на скарата (или под грила) 25-30 минути, докато месото се изпече. Поднасяме кебапа горещ.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...