Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки пържоли
• 2-3 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.л. лимонов сок
• 2 ч.л. захар
• 1 ½ ч.л. мащерка
• джинджифил, пипер, сол
За приготвянето на ананаса:
• половин пресен ананас
• 5-6 дребни глави лук
• 2 с.л. краве масло или олио
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета. Смесваме ситно нарязаните подправки и овалваме месото в тях.
Накисваме дървени шишове във вода и след това нанизваме на тях нарязания на кубчета ананас, лукът, нарязан на половинки и парченцата месо. Смесваме маслото, захарта и червения пипер.
Печем шишчетата на скара, като често ги поливаме с маслото, захарта и червения пипер.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...