Продукти:
• 800 г агнешко месо от ребрената част
• половин пакетче краве масло
• 1-2 лимона
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка пресен чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, кимион, сол
• мас за намазване на скарата
Начин на приготвяне:
Нарязваме флейките от месото и ги почистваме от ципи и сухожилия. Остъргваме месото около края на реброто, за да не изгори при печенето, а оголената част покриваме с фолио. Леко изтъняваме флейките и ги наръсваме с черен пипер и кимион. Оставяме за 1 час на хладно.
Загряваме скарата и я намазваме с мас. Запичаме флейките от двете страни до лек загар със следи от решетките на скарата, като внимаваме да останат сочни. Посоляваме и ги сервираме топли с парченце масло и резенче лимон върху ситно нарязани лук, чесън и магданоз.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...