Кулинарни рецепти » Гъсенички

 Гъсенички

Продукти:

• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. свинска мас
• 1 ванилия
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2-3 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме киселото мляко, разтопената свинска мас и ванилията. Разбъркваме добре и постепенно добавяме пресятото със содата брашно. Омесваме меко тесто.

С помощта на месомелачката правим гъсенички от тестото и ги подреждаме в тавичка, без да я мажем с тесто. Печем до порозовяване. По желание можем да слепим гъсеничките две по две с конфитюр.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало