Продукти: 
•	450 г брашно
•	250 г захар
•	120 мл вода
•	150 г пчелен мед
•	1 яйце
•	1 с. л. олио
•	1 ч. л. сода бикарбонат
•	1 щипка амонячна сода
•	1 пакетче ванилена захар
За глазурата:
•	100 г пудра захар
•	30 мл вода
Начин на приготвяне:
В купа сипваме захарта, заливаме с гореща вода, разбъркваме, докато се стопи и бързо прибавяме меда, разбитото яйце, олиото и двете соди. Ароматизираме с ванилията. Добавяме по малко брашното и ме-сим, докато получим гладко и стегнато тесто. Разточваме го на кора с дебелина около 5 мм и изрязваме фигурки по желание. 
Намазваме тавичка за печене с олио и поръсваме с брашно. Нареждаме сладките и ги слагаме да се пе-кат в предварително загрята на 220°С фурна. Готовите меденки трябва да имат шуплеста повърхност. Оставяме ги да изстинат.
Приготвяме глазурата от пудра захар и вода. Варим на бавен огън и внимаваме да не стане много гъста. Според желанието ни можем да оцветим глазурата с безвредна боя. Нанасяме глазура върху меденките и оставяме да изсъхнат, наредени на един ред. 
 
              Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
 
              Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
 
              Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
 
              Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...