Кулинарни рецепти » Печени домати

 Печени домати

Продукти:

• 500 г домати
• 150 г сирене
• 150 г варени картофи
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки счукан чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме доматите на половинки, почистваме ги от семената, посоляваме и оставяме да престоят 10-15 мин.

Натрошаваме сиренето и го смесваме със ситно нарязаните лук и картофи. Подправяме на вкус със сол и черен пипер и разбъркваме.

Пълним доматите с тази смес и ги запичаме 10-15 мин в слабо загрята фурна. Преди поднасяне поръсваме със счукания чесън.

Автор: Жечка Александрова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало