Кулинарни рецепти » Пълнени картофи по провадийски

 Пълнени картофи по провадийски

Продукти: (за 4 порции)

• 1,2 кг големи картофи
• 1-2 глави лук
• 3 с.л. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 домат
• 1 морков
• 3-4 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, изрязваме им дъно, за да бъдат устойчиви, и ги издълбаваме. Изпържваме ги от всички страни и посоляваме.

Изпържваме ситно нарязаните лук и моркови. Щом поомекнат, прибавяме обелените и настъргани домати и също ги позапържваме. Сипваме ориза, подправяме с магданоз, черен пипер и сол, разбъркваме и пълним картофите с тази смес.

Нареждаме напълнените картофи в тавичка, наливаме малко вода и печем в умерена фурна. Когато омекнат, с помощта на къдрав шприц правим върху всеки картоф розичка от гъст бешамел. Допичаме, докато се зачервят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало