Продукти:
• 2 ч.ч. ситно нарязано пилешко месо
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. настъргано сирене
• 1 к.ч. ситно нарязана целина
• 1 с.л. ситно нарязана червена чушка
• 2 с.л. краве масло
• 1 яйце
• 2 с.л. сухо бяло вино
• 1 к.ч. майонеза
• сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото в 1 к.ч. кипяща вода. Добавяме брашното и малко сол и бъркаме, докато получим стегната топка. Сваляме от огъня и прибавяме разбитото яйце. Разбъркваме добре и оформяме от сместа тестени топчици.
Отделно смесваме пилешкото месо, сиренето, целината, чушката, виното и майонезата. Посоляваме и разбъкваме много добре.
Правим вдлъбнатини в средата на тестените топчета и слагаме в тях по 1 с.л. от пилешката смес. Нареждаме хапките в намаслена тавичка и ги печем 25 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...