Продукти: (за 4 порции)
• 350 г печено или варено месо от пиле
• 60 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1,5 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. сметана
• 4 с.л. бульон от пилешки дреболии
• 3 с.л. натрошено сирене
• 1 с.л. галета
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с млякото и възвираме. Прибавяме сметаната, бульона, сол, черен пипер, настъргано индийско орехче и варим 20 мин на водна баня. Прибавяме по-голямата част от натрошеното сирене и оставяме да се разтопи в соса.
Наливаме част от соса в тавичка, прибавяме месото, нарязано на тънки ивички, заливаме с останалия сос и поръсваме с останалото сирене и галетата. Печем 15 мин, а след това запичаме още 5 мин само отгоре.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...