Продукти:
• 1 пуйка
• 1 кисела зелка
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пуйката в подсолена вода. Нарязваме зелето на лентички и го задушаваме в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук.
Слагаме пуйката в тавичка, а наоколо разстиламе зелето. Добавяме дафиновия лист и черния пипер. Наливаме по 1 ч.ч. зелев сок и топла вода.
Печем на тих огън, като от време на време доливаме по малко топла вода, обръщаме пуйката и разбъркваме зелето.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...