Продукти:
• 5 кг червени чушки
• 2 кг моркови
• 1 глава целина
• 2 глави карфиол
• 6-7 скилидки чесън
• 1 ч.ч. сол
• 500 г захар
• 1-2 с.л. мед
• 300 мл олио
• 200 мл оцет
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парченца изчистените и измити зеленчуци, а карфиола накъсваме на розички. Поръсваме със солта и захарта, добавяме меда и разбъркваме добре.
Оставяме зеленчуците да престоят 24 часа, след което отцеждаме сока им, добавяме към него оцета и олиото и кипваме на огъня.
Заливаме зеленчуците с горещата смес, изчакваме да изстинат и ги нареждаме в буркани. Разливаме маринатата по бурканите, затваряме херметически и стерилизираме 5 мин.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...