Продукти:
• 5 кг червени чушки
• 2 кг моркови
• 1 глава целина
• 2 глави карфиол
• 6-7 скилидки чесън
• 1 ч.ч. сол
• 500 г захар
• 1-2 с.л. мед
• 300 мл олио
• 200 мл оцет
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парченца изчистените и измити зеленчуци, а карфиола накъсваме на розички. Поръсваме със солта и захарта, добавяме меда и разбъркваме добре.
Оставяме зеленчуците да престоят 24 часа, след което отцеждаме сока им, добавяме към него оцета и олиото и кипваме на огъня.
Заливаме зеленчуците с горещата смес, изчакваме да изстинат и ги нареждаме в буркани. Разливаме маринатата по бурканите, затваряме херметически и стерилизираме 5 мин.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...