Кулинарни рецепти » Маринована телешка пържола

 Маринована телешка пържола

Продукти: (за 3 порции)

• 1 пържола около 450 г
• 50 мл зехтин
• 50 мл прясно изцеден лимонов сок
• 2 с.л. соев сос
• 2 счукани скилидки чесън
• 1 с.л. захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме леко пържолата и я натриваме със сол и черен пипер.

Смесваме зехтина, лимоновия сок, соевия сос, чесън и захарта. Избъркваме добре и заливаме пържолата. Държим я в хладилника 2-3 часа като обръщаме периодично.

Намазваме скарата с олио и я загряваме. Печем 5-6 мин от едната страна като я мажем с марината непрекъснато. Обръщаме я от другата страна и печем по същия начин още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало