Кулинарни рецепти » Телешко месо на скара

 Телешко месо на скара

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешко месо
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 с.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го начукваме с кухненско чукче, така че да изтъним порциите до 5 мм дебелина.

Изпичаме ги от двете страни на скарата и ги слагаме в тенджерка заедно със ситно нарязания чесън, разтопеното краве масло, оцета, 1 к.ч. топла вода и сол на вкус.

Захлупваме тенджерката и задушаваме 45 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало