Продукти: (за 4 порции)
• 12 зелени чушки
• 600 г свинско месо
• 100 г солена сланина
• 150 г твърдо сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Отрязваме чушките откъм дръжките и ги почистваме от семенната част.
Почистваме месото, след което го накълцваме много ситно с помощта на сатър. Задушаваме го двадесетина минути на умерен огън в собствената му мазнина /докато омекне/. Нарязваме солената сланина на ситно. Натрошаваме /или настъргваме сиренето/.
Смесваме всички продукти, напълваме чушките с тази смес и ги покриваме с капачетата, които сме отрязали откъм дръжките. След това изпичаме чушките на скара, като ги обръщаме от всички страни. Обелваме опечените чушки, посоляваме и поднасяме.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...