Кулинарни рецепти » Лютеница с червено цвекло

 Лютеница с червено цвекло

Продукти:

• 1 кг червено цвекло
• 6 кг червени чушки
• 5 кг червени домати
• 500 г моркови
• 2 глави чесън
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. оцет
• 1/2 ч.ч. захар
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сваряваме цвеклото, обелваме го и го смиламе с машинката за месо. Опичаме чушките, обелваме ги и ги смиламе. Сваряваме морковите и ги смиламе, доматите попарваме с топла вода, обелваме и смиламе, почистения чесън пасираме.

Слагаме доматите да врят, като бъркаме непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Сипваме всички приготвени зеленчуци и варим още 10 минути. Прибавяме оцета, олиото, захарта и продължаваме да бъркаме до пълното сгъстяване на сместа.

Накрая слагаме пасирания чесън и варим, докато остане на мазнина. Горещата смес насипваме в буркани, затваряме и стерилизираме около 10 минути.

Автор: Ганка Трифонова

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало