Продукти:
• 5 кг червена капия
• 1 кг моркови
• 1 глава чесън
• 800 мл доматено пюре
• 500 мл олио
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семената и ги смиламе заедно с люспите. Сваряваме морковите и също ги смиламе. Счукваме чесъна, а магданоза нарязваме на ситно.
Смесваме продуктите, прибавяме олиото и доматеното пюре и посоляваме. Разбъркваме много добре и насипваме в буркани. Затваряме и стерилизираме 20 мин.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...