Продукти:
• 2 кг червени чушки
• 2 кг зелени чушки
• 5 кг домати
• 2 глави чесън
• 1 глава целина
• 1 връзка магданоз
• 1/2 л олио
• 1 ч.ч. захар
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките, доматите, чесъна и целината и ги смиламе с машинката за месо, както са сурови.
Слагаме ги в дълбока тенджера с олиото и варим, докато водата им изври. Добавяме захарта и ситно нарязания магданоз, посоляваме и разбъркваме хубаво.
Насипваме лютеницата в бурканчета и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...