Крокети с кренвирши
Продукти: (за 4 порции)
• 6-8 по-тънки кренвирша
• 1 кг картофи
• 3-4 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 2 с.л. счукан сухар /или галета/
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пресоваме, докато са още топли. Прибавяме брашното, жълтъка, цялото яйце и 1 ч.л. сол. Омесваме тесто, от което късаме малки топчета и разплескваме на питки.
Сваряваме кренвиршите, обелваме ги и ги нарязваме на по 3 парченца. Слагаме върху всяка картофена питка по парче кренвирш и го увиваме с питката. Овалваме така приготвените крокети в счукан сухар /или галета/ и ги пържим в силно сгорещена мазнина.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...