Кулинарни рецепти » Патладжани, запечени с кашкавал

 Патладжани, запечени с кашкавал
/Гърция/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг патладжани
• 700 г кашкавал
• 3 глави лук
• 1 кг домати
• 1 1/2 ч.ч. зехтин /или олио/
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните надлъжно на филийки и ги пускаме във вряща подсолена вода. Варим, докато омекнат. После леко ги запържваме в сгорещената мазнина и ги изваждаме.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме обелените и настъргани домати и сваряваме сос.

Нареждаме патладжаните в намаслена тавичка и върху всяка филийка патладжан слагаме филийка кашкавал. Заливаме с приготвения сос и печем в умерена фурна, докато течността се изпари и се образува коричка.

Поднасяме патладжаните поръсени със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало