Кулинарни рецепти » Мусака от лапад

 Мусака от лапад

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг лапад
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 3 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме олиото в тенджера, сипваме нарязания лапад и го задушаваме. Прибавяме натрошеното сирене, разбъркваме добре, поръсваме със ситно нарязания джоджен и задушаваме още 5-6 мин. Накрая посоляваме сместа и я изсипваме в тавичка.

Заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко. Запичаме в умерена фурна, докато мусаката се позачерви отгоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало