Кулинарни рецепти » Мусака от лапад

 Мусака от лапад

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг лапад
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 3 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме олиото в тенджера, сипваме нарязания лапад и го задушаваме. Прибавяме натрошеното сирене, разбъркваме добре, поръсваме със ситно нарязания джоджен и задушаваме още 5-6 мин. Накрая посоляваме сместа и я изсипваме в тавичка.

Заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко. Запичаме в умерена фурна, докато мусаката се позачерви отгоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало