Кулинарни рецепти » Пълнени чушки по славянски

 Пълнени чушки по славянски

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг чушки
• 1 и 1/2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 600 г кьопоолу
• 250 г кайма
• сол, черен пипер, джоджен
• олио

За соса:

• 1 кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 2 с.л. брашно, размито в малко вода
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган с горещо олио изпържваме нарязания лук и сипваме кьопоолуто. Добавяме ориза, а след малко и червения пипер. Доливаме 3 ч.ч. топла вода.

Когато течността поизври, слагаме и подправките. Щом оризът се сгъсти, с вилица разбиваме в него каймата. Напълваме изчистените от семките чушки, като накрая потапяме само отвора им в брашно.

Нареждаме в тавичка, заливаме с 1-2 ч.ч. вряла вода и запичаме, докато останат на мазнина. Всяка порция заливаме със сос от посочените продукти, които сме смесили на тих огън.

Автор: Дарина Йовчева

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало