Кулинарни рецепти » Пълнени чушки по славянски

 Пълнени чушки по славянски

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг чушки
• 1 и 1/2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 600 г кьопоолу
• 250 г кайма
• сол, черен пипер, джоджен
• олио

За соса:

• 1 кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 2 с.л. брашно, размито в малко вода
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган с горещо олио изпържваме нарязания лук и сипваме кьопоолуто. Добавяме ориза, а след малко и червения пипер. Доливаме 3 ч.ч. топла вода.

Когато течността поизври, слагаме и подправките. Щом оризът се сгъсти, с вилица разбиваме в него каймата. Напълваме изчистените от семките чушки, като накрая потапяме само отвора им в брашно.

Нареждаме в тавичка, заливаме с 1-2 ч.ч. вряла вода и запичаме, докато останат на мазнина. Всяка порция заливаме със сос от посочените продукти, които сме смесили на тих огън.

Автор: Дарина Йовчева

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало