Кулинарни рецепти » Телешки гювеч с гъби

 Телешки гювеч с гъби

Продукти:

• 700 г тлъсто телешко месо
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 2 глави лук
• 250 г гъби
• 5-6 картофа
• 2-4 чушки
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, които посоляваме и слагаме в глинен гювеч. Прибавяме половината от маслото и нарязания на филийки лук. Запичаме в умерена фурна, като от време на време разбъркваме. Когато месото се зачерви, а лукът стане прозрачен, поръсваме червения пипер и наливаме 1 ч.ч. гореща вода.

Отделно в останалата мазнина последователно запържваме нарязаните на филийки картофи, нарязаните на по-едри парчета чушки, нарязания на кубчета и отцеден патладжан и едро нарязаните гъби.

Слагаме всички изпържени продукти в гювеча, а накрая изсипваме и мазнината от пърженето. Посоляваме, наливаме топла вода, която да покрие продуктите и печем 1 час на умерен огън. После намаляме огъня и продължаваме да печем, докато ястието остане на мазнина.

Накрая покриваме с нарязаните на кръгчета домати и запичаме още десетина минути. Поднасяме гювеча топъл, поръсен със ситно нарязан магданоз.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало